Dubbel feest!

Wat een feestje vandaag krijg ik bezoek uit Nederland!

En wat een toeval dat ik net deze vrijdag “vrij” heb van school. Deze hele dag hebben we gekregen om met een groepje klasgenoten aan een project te werken. Iedereen uit mijn groepje woont in dezelfde gebouw dus we spreken elkaar heel vaak en hebben besloten om het een andere keer te doen. Dus ineens hebben we een hele dag samen in de plaats van alleen na schooltijd!

Samen gaan we naar de oneindige brug waar je oneindig veel rondjes kan lopen, oneindig veel dammen kan bouwen en oneindig veel plezier kunt hebben met de golven ontwijken en stenen in het water gooien.

Een klein stukje lopen en je bent al bij het hertenkamp. Zodra ze door hebben dat we wortels mee hebben komen alle hertjes naar ons toe. De wortels in kleinere stukjes doorbreken lukt haast niet want dan komt er van achter een hertenkop over je schouder heen om te wortel al uit je hand te eten.

Met de auto rijden we naar mooie plekken. Naar het grootste meer op het vaste land van Denemarken en naar het hoogste punt van Denemarken. Het hoogste punt is in het bos en staat niet echt aangegeven dus of we de foto nou wel of niet precies op het hoogste punt hebben gemaakt blijft de vraag. Wat ook een vraag blijft is of we de margriet route hebben gereden. We denken het wel maar we zagen geen bordjes. Een dag vol mysteries. Wat er ook mysterieus uitziet in de grote houten trol die we opzoeken. Het was een super leuke dag!

Het is nog een dag feest want het het gebouwen complex waar ik woon bestaat 50 jaar. We beginnen de zaterdag vroeg met een gratis ontbijt om 9:00 voor alle bewoners. Gratis he, dan moeten we er wel heen. In Nederland hebben we hagelslag maar in Denemarken hebben ze plakjes chocola. Deze moest ik natuurlijk even proberen en op het warme broodje smelt de chocola dus dat is helemaal heerlijk! Als de broodjes op zijn en het begint de regenen gaat iedereen terug naar zijn kamer. Even wat dingen op orde krijgen zoals alle kleren wassen. Maar niet voor lang want we hebben afgesproken om samen te lunchen is het huis van een van mijn klasgenoten.

Het blijft regenen dus we blijven lekker binnen. Samen lunchen en heel veel spelletjes doen, er staat ook een voetbal tafel. Samen met een van mijn klasgenoten ben ik blijkbaar een supergoed tafelvoetbal team want we winnen 3 keer achter elkaar! Als het droog is en de optredens beginnen lopen we daar heen. Het 50ste jubileum feest is voor iedereen die er woont en die er de afgelopen 50 jaar gewoond heeft dus het is best wel druk. Ook in de huizen zijn veel mensen die hun oude kamer willen zien. De muziek en gezelligheid gaat nog tot laat door.

Op zondag sta ik vooral veel in de keuken. Morgen is een cultuurdag voor school. Iedereen kookt/ bakt iets uit zijn eigen land. Met een ander Nederlands meisje maak ik een stroopwafelcake. Daarna sta ik nog de hele avond ik de keuken met mijn Italiaanse huisgenoot want zij is ook druk aan het bakken maar het mislukt 2 keer waardoor we erg lang bezig zijn.

Maandag voelt ook echt als een feestje. In de klas zijn we in 5 groepjes verdeeld, ieder groepje organiseert 1x voor de andere een wonderdag. We mogen zelf het programma en de activiteit kiezen. Deze maandag is de eerste wonderdag met het thema cultuur.

Op de tafel komen steeds meer heerlijke gerechten te staan. Hmmm wat ziet het er lekker uit! Ik proef de lekkerste en gekste gerechten uit verschillende landen. Bijna alles is heel lekker!

Met de zon in mijn gezicht ga ik op een van de kleedjes zitten die op het gras ligt. Het gras is een beetje nat maar door de zon droogt het snel. Het natte gras ruikt wel heel fris, een fijne geur na al die verschillende geuren van het eten. We krijgen stukjes wol en garen om armbandjes mee te maken voor elkaar! Ik kende al verschillende technieken dus had er zo 3 klaar. Het fijne van deze dag is dat we gewoon bij onze studentenwoningen zitten. Mijn deur grenst zelfs aan het grasveld waar we zitten dus ik kan zo even naar binnen lopen om mijn eigen creatieve werkje op te halen. Zo kan ik heerlijk in de zon genieten en handwerken. Na wat actieve spelletjes en veel gezelligheid is de activiteit weer voorbij. Maar het feest is nog niet afgelopen.

In de avond gaan we naar een buiten bioscoop in botanische tuinen. Met de ondergaande zon lopen we langs de mooiste planten, tot er achter de bomen ineens een groot zwart scherm verschijnt! De film wordt afgespeeld op een mega mega scherm! Het ziet er zo gezellig uit met allemaal dekenentjes waar we op zitten. We zien ook veel mensen met kussens en warme dekens om over je heen te leggen. Dat hadden wij ook beter kunnen doen want het is toch wel erg koud en die stenen randen zitten waar we tegen aan zitten zijn toch wel een beetje hard. Als het echt donker is en je niet naar de film kijkt maar naar boven kun je de mooiste sterren zien!

Deze dag begint niet op school maar in het bos, het is wel een stuk verder fietsen voor mij maar het is een prachtige plek! Het is nog vroeg dus het bos ruikt heerlijk en de zon begint ons op te warmen. Een van de eerste opdrachten is met je ogen dicht luisteren naar alle geluiden en daarna een geluiden kaart tekenen. Ik hoor vogels, de wind door de bladeren van de boom gaan, het gekraak van takjes waar mensen op staan geritsel in de bosjes maar ik hoor vooral rust. Een van de grappige opdrachten die we doen is dat je in een tweetal de andere geblinddoekt door het bos leidt en dan een boom laat voelen. Daarna loop je weer terug en mag de ander zonder blinddoek zijn boom proberen terug te vinden. Bijzonder hoe veel details je onthoudt als je niks kan zien want iedereen vind zijn eigen boom weer terug!

Na een dag vol interessante lessen en activiteiten is het weer tijd voor diezelfde lange fietstocht terug.

Twee dagen lang staan in het thema van de creatieve lokalen, je mag er ook in je eigen tijd gebruik van maken dus het is belangrijk dat je weet waar ze zitten en hoe je de spullen moet gebruiken dus na een rondleiding en uitleg eindigen we in het houtbewerkingslokaal waar we in groepjes van allemaal restjes een project moeten bouwen in 2 dagen wat te maken heeft met je studie. Met mijn groepje maak ik een sensopathisch/ voel bord. Lekker creatief zijn!

In de avonden ga ik vaak gezellig samen koken en eten met mijn huisgenoten. Vooral tijdens de regenachtige dagen is het heerlijk om samen series te kijken. Tijdens deze mega regen dagen ben ik ook maar met de bus naar school gegaan en niet met de fiets. Terwijl de regen tegen het raam tikt zitten wij lekker warm binnen. Een van mijn andere huisgenoten maakt deze foto van ons.

De blog sluiten we ook af met een feestje. Deze avond is het introductie feestje van de internationale studenten in ƅrhus. Samen met mijn klasgenoten heb ik een super leuke tijd!

5 gedachten over “Dubbel feest!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑