Oneindig veel plezier bij de oneindige brug

De school voelt op de tweede dag nog net zo nieuw als op de eerste dag. We mogen het eerste half uur in groepjes door de school lopen en alles ontdekken. Daarna beginnen de lessen.

Het staat vooral in het teken van elkaar leren kennen en samen activiteiten doen, dit doen we met vormen van drama en muziek. We doen veel leuke activiteiten die ik zeker ga onthouden en zelf ook wil gebruiken. De eerste groepsopdrachten doen we ook al na school tijd.

Het is lang geleden dat ik muziek lessen heb gehad. Wat een leuke manier om muziek bij het worden van een groep te betrekken. We spelen de leukste melodieën op ukelele en de trommels. Dat het de mooiste melodieën waren kan ik niet zeggen, ik hoorde mijn eigen muziek kunsten natuurlijk het hardst en dat was nou niet bepaald het mooiste liedje wat ik ooit heb gehoord. Na een volle drukke dag gaan we met de klas de stad in. Er is een dakterras met een uitkijkpunt waarbij je de een mooi uitzicht hebt. Gelukkig is er een roltrap. Er steekt een deel van glas uit. Dan sta je ineens heel veel meter boven de grond. Gelukkig is het glas niet heel schoon en is het niet zo eng om naar beneden te kijken.

Een klas met studenten uit veel verschillende landen betekent ook veel verschillende culturen en tradities. Vrijdagavond spreken we met een deel van de klas af en iedereen neemt wat eten mee. Het hoeft niet iets te zijn uit je eigen land maar sommige hebben dat wel mee. Ik proef heerlijke zoete Japanse snoepjes en een meisje uit Tsjechië heeft van haar oma zelfgebakken traditionele koekjes mee gekregen en hmmm wat zijn die lekker!

Oja de keuken heeft het ook 2 dagen niet gedaan in ons huis. We hebben van alles geprobeerd maar niks werkte. Gelukkig kwam er iemand die wel op het goede knopje drukte en toen deed alles het weer!

Wat fijn dat het eindelijk weekend is.

Een heerlijke dag om bij te komen van alle nieuwe indrukken. Vandaag probeer ik ook wat nieuws, een van mijn klasgenoten woont in hetzelfde huis en komt uit Italië. Ze heeft ook Italiaanse koffie mee die ze graag wil laten proeven. Lekker koffiedrinken en kletsen. In de avond zie ik een groot deel van mijn klas weer bij het beerpong toernooi. 16 van de 21 klasgenoten wonen waar ik ook woon, er is hier een eigen supermarkt en ook een eigen bar. 2 teams uit mijn klas doen mee maar helaas verliezen ze allebei. De Denen zien dit echt als sport en nemen het heel serieus.

Net als ik de volgende dag aan mijn ontbijt wil beginnen wordt er op mijn raam geklopt. Het is mijn Italiaanse huisgenoot, het is een mooie dag en ze was via buiten naar mijn raam gelopen. Ik stap ook naar buiten en neem mijn ontbijt mee. Op een bankje in het gras onder de bomen eet ik rustig aan mijn ontbijt en ondertussen laat ze mij haar favoriete liedjes uit Italië horen. Ik voel de zon en warmte en weet dat dit een goede dag gaat worden.

Niet veel later stappen we met een deel van mijn klas in de bus. Op naar het strand! Voor we bij de goede bushalte zijn zie ik de zee al dichterbij komen. De grote boten kun je al duidelijk zien, ook de kleine bootjes worden steeds groter en zelfs de mensen die op het strand zitten kan ik al zien. Ik zie de golven het zand raken maar ik hoor ze nog niet. Tot we uitstappen. Het geluid van golven, gelach en meeuwen nemen ons mee door het zand naar de oneindige brug, de ronde bekende steiger van Århus. We hebben oneindig veel plezier bij de oneindige brug. Lopen over de steiger, kletsen op het strand, stiekem net te ver het water in lopen zodat de onderkant van mijn jurk nat wordt. Een paar gaan zelfs even zwemmen.

De dag is nog niet voorbij. Bij een bakker halen we allemaal verschillende Deense broodjes om te proberen en hmmm die zijn heel lekker. Omdat het warm is ook nog maar even een ijskoffie erbij en dan is de dag perfect afgesloten.

De eerste schooldag van de week begint heel leuk. We hebben outdoor lessen dus we zijn veel buiten. Een van de opdrachten is om zo snel mogelijk een shelter te maken zonder uitleg. Gelukkig heb ik bij de scouting vaak genoeg shelters gemaakt dus die van mijn groepje staat snel!

Na een dag vol interessante lessen is het feest nog niet voorbij. Met een groepje klasgenoten gaan we naar de botanische tuinen. De vrolijkste kleuren, zoetste geuren en mooiste vlinders kom ik daar tegen. We stappen het binnen gedeelte in. De warme vochtige lucht komt ons tegemoet. De vlinders fladderen in het rond, gaan van bloem naar bloem, vliegen over mij heen en soms lijkt het alsof ze stil gaan zitten maar dan vliegen ze weer verder. Hoewel de vlinders niet stil zitten voor een foto komt de vis nieuwsgierig naar boven zwemmen.

De lessen zijn leuk en mijn klasgenoten erg gezellig. Dat maakt dat de schooldagen snel voorbij gaan. Muziek, kennismaking en groepsopdrachten, wat een druk programma! Ook eet ik voor het eerst met de warme lunch op school mee! Heel lekker en super praktisch want dan hoef ik in de avond niet zo veel meer te maken. Deze dag krijgen we de opdracht om 11 best diepe vragen over jezelf te beantwoorden in een groepje van 5 en daar moeten we de volgende dag op een artistieke manier de antwoorden van delen als groep. Dus wat van die dingen hebben we gemeen, waar verschillen we in en een deel over jezelf met een special item die we van huis mee moesten nemen. In beste korte tijd maken wij er een toneelstuk van, een ander groepje maakt er een spel van en de andere weer een dans. Het is leuk om te zien hoe creatief iedereen de opdrachten oppakt.

Zolang het mooi weer is genieten we er van, op 15 minuten fietsen van de school zit een leuk strandje waar we heen gaan na de lessen. Lekker lopen door het water en kijken naar de golven. Iedereen is moe na de intensieve lesdag en met het geluid van de golven op de achtergrond liggen er een paar snel te slapen. Met moeite blijf ik zelf wakker. Wat ligt het zand toch zacht, ik voel de warmte van de zon en kan lekker dromen van de zee. De stroming is best sterk, als de golven terug het water in gaan wordt je sterk mee getrokken. Als dan ook nog het zand onder je moeten mee wordt genomen is de kans best groot dat je bijna in het water valt en ook bijna met de rest omvalt waarmee je op de foto gaat.

We starten de dag met alle optredens en wat is het leuk om te zien! Hier een foto van een filmpje van ons toneelstuk. Beetje slechte kwaliteit helaas, de foto bedoel ik dan natuurlijk en niet het optreden zelf. Die was natuurlijk fantastisch 😉

Fietsen naar school, heuvel op heuvel af, hard trappen en dan genieten van de wind door mijn haren als ik weer van de heuvel af kan. Zachtjes voel ik de laatste regendruppels vallen. De natuur is nat en ik maar een klein beetje. Door de druppels op de bladeren schijnt de zon. Het grindpad is glad door de regen, mijn band glijd een beetje weg maar ik luister vooral naar het gekraak van alle steentjes als ik er overheen fiets.

Een van de opdrachten van vandaag was een verslag schrijven en een presentatie geven over hoe natuur en buitenleven een rol heeft gespeeld in je kindertijd. Het is best een leuke opdracht met veel interessant vragen. Voor deze opdracht heb ik een collage gemaakt van oude foto’s van mij buiten of in de natuur, deze zal ik hier natuurlijk ook plaatsen. Een meisje uit Taiwan uit mijn klas heeft een soort broodjes mee met gedroogde ananas erin, ze heeft er een mee voor iedereen om te proeven! Super grappig om van allemaal culturen iets te proberen.

Na een dag met veel buitenlessen ga ik met een paar mensen uit mijn klas naar het oude stadsmuseum van Århus. Een reis terug in de tijd. Zodra we de poortjes doorlopen staan we in een heel ander tijdperk. De oude auto’s rijden voorbij en je ruikt ook dat het oude auto’s zijn . Er zijn allemaal oude ambachten en je kunt overal naar binnen. De vakmanshuizen zijn erg mooi om te zien. Het geluid van de paarden die lopen op de straat, het brommen van de auto’s en het gelach van de mensen maakt de sfeer helemaal af.

Ze verkopen er ook lekkere ijsjes. Iedereen neemt een bolletje schepijs maar ik heb meer zin in een soft ijsje. Alleen het soft ijsje blijkt toch wel heel groot te zijn, veel groter dan de ijsjes van de rest. Als iedereen al lang zijn ijsje op heeft is die van mij nog lang niet op. Met eten mag je niet de winkels in dus als de rest de souvenir winkel in gaat kijk ik vanaf buiten met mijn ijsje mee. Het ijsje smelt sneller dan dat ik kan eten en valt dan helaas ook op mijn shirt.

In het museum hebben ze ook coole boot schommels. Daar kunnen we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Als je snel wagenziek wordt kan ik ze niet aanraden. 😉

We hebben overal in Århus oneindig veel plezier.

4 gedachten over “Oneindig veel plezier bij de oneindige brug

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑