Wordt het nu dan beter?

Welke dag is het vandaag? en welke datum? Ik weet het echt niet. De paas maandag heeft er helemaal voor gezorgd dat ik de dagen door elkaar haal.

Het paas weekend sluit ik wel heel erg leuk af door maandagavond samen met wat mensen van de stam mee te doen aan de pubquiz van de slimste mens. Wat fijn om iedereen weer te spreken en we zijn best wel een goed team.

De “normale” week beginnen we natuurlijk met boekjes lezen, wat nieuwe lente knutsels maken en een luisterboek op de achtergrond.

Vandaag gaan wel buiten spelen op het voetbal veld. We hebben een bal mee maar door de sneeuw op het veld komt de bal niet erg ver, dan toch maar naar de speeltuin vlakbij huis. Eerst alle sneeuw van de trampoline afhalen en dan lekker springen. Het is wel een koude regenachtige dag.

De volgende dag is het nog veeel slechter weer. Het blijft maar door regenen en het is geen moment droog. Dan maar weer wat extra knutselen. Het regent iets zachter, toch maar naar buiten dan. De dubbele wandelwagen mee, Sine erin en Asta met haar kleine wagentje. Op naar de speeltuin. Gelukkig is daar een hutje waar we droog wat kunnen eten. Al die regen zorgt natuurlijk voor heel veel plassen! Yes springen maar! Het regent nog steeds maar toch maken we een lange wandeling met de wandelwagen. Ze zitten toch droog daar . De regen houdt ze niet tegen om de trampoline op te gaan. Alleen door de regen is er wat minder zicht en is het glad waardoor ze op elkaar springen.

Een nieuwe dag, en misschien iets beter weer? Wel gaan we vandaag spannende experimenten doen! We leggen een kaarsje in water en steken het kaarsje aan. Als we een glas over het kaarsje heen zetten gaat ineens al het water in het glas! Dat is gek. Ook leren we hoe belangrijk zeep is als je handen gaat wassen. Met een vinger zonder zeep blijft alle peper liggen en met een klein beetje zeep gaat alles naar de zijkant! En wist je dat water en olie niet kunnen mengen? En als je dat zout erbij doet dat het dan bellen olie mee neemt die daarna weer naar boven gaan? Wauw wat spannend allemaal

Na een ochtend druk knippen en plakken, dokter spelen en nog veeel meer gaan we naar buiten. Het is namelijk gestopt met sneeuwen en regenen hoera! Naar de speeltuin bij het voetbal veld. Ik met Asta in de wandelwagen en Sine neemt haar pop mee in haar wandelwagen. Lekker schommelen maar dan ineens begint het te stormen, super harde wind, natte sneeuw en regen brrrr. Snel schuilen onder het speelhuisje. Daar zitten we best een tijdje maar dan… Hoera het is gestopt en we zien zelfs de zon! Yes snel naar een speeltuin die een echt hutje heeft voor het geval het weer zo gaat stromen. Daar eten we lekker een broodje en daarna samen op de grote schommel. En wat een geluk dat er zo’n mooi uitzicht is vanaf hier.

Binnen wordt er weer druk gekookt. Elke keer als we iets van stamppot eten vragen ze gelijk of het Nederlands eten is. Ze weten dus al goed dat we in Nederland veel stamppot eten. Asta is al zo goed in Nederlands dat ze niet eens meer de noorse of engelse naam voor oranje gebruikt. Het is gelijk Nederlands haha.

Mijn avond breng ik vooral op mijn kamer door, lekker video bellen met Nederland.

Kijk eens hoe creatief we zijn! Met tape kunnen we hele coole vormpjes maken en onze letters. En natuurlijk ook mooie handafdrukken maken.

Iets wat we ook al een paar weken doen, in de avond of ochtend kijken we naar een filmpje van de dierentuin hoe ze de dieren voeren. Bij de ene dierentuin hebben we alle dieren al gehad dus we gaan nu naar een nieuwe. Vandaag zijn de apen aan de beurt!

Als Asta slaapt is er ook voor mij plek op de groote schommel. Samen lekker veel praten en genieten dat ze zon er even bij komt. Als het weer slechter wordt gaan we terug. Onderweg naar huis nemen ze ook nog wat mooie bloemen mee. Vlakbij het huis is het ineens weer beter. Oke dan maar even op de trampoline en op de schommel. Wel opassen dat je zelf niet valt als je je kleine zusje op de schommel duwt.

Nieuwe activiteit die ik gevonden heb: online museums bekijken! Super leuk. Met de kinderen maar ook s avonds bekijk ik de mooie kunstwerken.

Woohoo weekend dansjes. Lekker wat langer slapen en daarna samen ontbijten met ei en zalm. Vanmorgen hebben we een beautysalon gedaan waarbij we het haar van de kinderen weer geknipt hebben. Vooral Sine heeft het een stuk korten nu. We waren natuurlijk goed voorbereid wat wat uitwasbare roze haarverf voor wat vrolijke plukjes.

Boven liggen er 2 cadeautjes op ze te wachten. Hoera nieuwe spelletjes! Gelijk spelen natuurlijk.

De rest van de dag zijn we veel samen en doen we lekker rustig aan. Gelukkig heb ik ook wel tijd voor mezelf. In de avond maak ik dan ook nog een mooie lange wandeling door de velden. Echte natuur meditatie want ik hoor alleen mijn eigen voetstappen en heel veel vogels fluiten. Even op het bankje zitten en verder werken aan mijn sjaal. Zo fijn om binnen activiteiten buiten te doen. De koude wind is een teken dat ik door moet gaan. Helemaal tot het einde van het pad. Vanaf hier is het fjord goed te zien. En alle grijze kleuren van vandaag worden ineens wat lichter als er wat zonnestralen doorheen schijnen. De vogels vliegen over me heen. Ik weet niet waar ze naar onderweg zijn maar ik ben onderweg naar huis. Ze zijn veel sneller dan ik maar toch gaan we een stukje samen. Het was een mooie dag. In deze grijze dagen is het juist de kunst om kleur te vinden.

Nog een dag om Levanger beter te ontdekken. Nu ik toch niet met anderen kan afspreken en verder geen plannen kan maken heb ik meer tijd om grote ontdekkings rondes te doen. Vanaf veel hooge punten zie ik in de verte een mooi wit kerkje staan. Vandaag ga ik deze van dichtbij bekijken. Eerst een stuk langs de E6 maar al snel fiets ik door de velden, over de heuvels en langs de oude rode boerderijen. De gele paardenbloemen die er staan geven alles wat meer kleur. En dan is er wit, van het mooie kerkje dat uitkijkt over het fjord. Wat een prachtig uitzicht. Er zijn mensen op de begraafplaats bloemen aan het leggen dus ik blijf niet te lang. Vanaf hier heb ik ook een mooi uitzicht over Levanger.

Toen ik van huis vertrok had ik een hele andere route in mijn hoofd. Maar dat zie ik een grind weg die mij nog dichter bij het fjord kan brengen. Het maakt de rondrit een stuk langer maar het is het zeker waard. Alleen maar velden, fjord en boederijen. Wat een prachtige route. Als ik heel veel stijle heuvels op moet om weer bij de bewoonde wereld te komen vraag ik me wel even af waarom ik zo graag deze route wilde doen. In het centrum neem ik dan ook een lange pauze op het bankje naast de fietsbrug. Met het geluid van het stromende water op de achtergrond hoef ik even helemaal niks anders dan genieten.

Terug naar wat er nu aan de hand is. De barnehage gaat maandag 20 April weer open. De avond ervoor pakken we de tassen in en lopen naar de barnehage om te kijken bij welke deuren ik de kinderen nu moet afzetten en ophalen.

Met heel veel nieuwe regels en nieuwe dingen voelt het net alsof ik bij dag 1 begin. Alles nog uitvinden en niet weten wat er gaat gebeuren. De kinderen vinden het zelf ook heel erg spannend. Maar om 8 uur vertrekken we dan echt. Alles is anders en dat is heel gek. Vooral het afzetten aan de deur is erg gek. Voor Asta is dat nog wel erg moeilijk omdat het afscheid nu veel sneller gaat.

Zo. weer binnen in het huis zonder kinderen. En wat nu? Het schoonmaakschema even bijwerken! Als ik daar mee klaar ben is het wel tijd om naar buiten te gaan. Een mooie wandeling de heuvel op en daarna langs de velden weer naar beneden.

Om 13:30 haal ik de kinderen weer op. Ze vonden het zelf vandaag ook een gekke dag. En ineens is er zon! Hoera blauwe lucht en warm. Dat wordt lekker nog even buiten spelen! Wat is de veranda nu een fijne plek om te spelletjes te spelen!

Ze gaan nu 3 ochtenden in de week naar de barnehagen, maandag, woensdag en donderdag. Vandaag is het dinsdag dus zijn we gezellig weer een dagje samen thuis. En wat een geluk want het wordt echt een prachtige dag! Er is geen wolkje aan de lucht. De veranda deur staat open maar nu is het toch nog wel wat koud… Omdat het nog zo vroeg is doen we een leuke verf activiteit met water! Een beetje waterverf in een lege ketchupfles en daarmee druppels op het papier leggen. Je kan er tegen aan blazen of op het papier laten dansen. Als je andere kleuren met stift op het papier tekent wordt het water ook die kleur wauw!

Lunchpakketjes in de tas en gaan! We doen een echt speeltuin tocht. Eerst even naar die, en dan naar de andere, oja die ene is ook wel erg leuk. En ondertussen genieten we vol op van de zon. Het voelt super warm maar toch is de temratuur niet hoger dan 8 graden,

Het is heel bijzonder om te zien hoe Noorwegen ineens gaat leven als de zon schijnt en het langer licht wordt. Iedereen gaat naar buiten en gaat schoonmaken en is vrolijk. Ik zelf ben ook zeker meer het licht en de zon gaan waarderen na de donkere lange winter.

Alle momenten die we met de zon hebben gaan we ook zeker gebruiken! Druk de veranda zomer klaar maken en schoonmaken zodat we vanavond buiten kunnen eten.

Tijdens mijn avond wandeling kom ik een vriendin tegen! Niet heel gek als ik eigenlijk voor haar huis langs kom maar dan gaan we op goede afstand samen van de zon genieten. Het is echt nog heerlijk buiten. Het is ook zo fijn om weer iemand te spreken. Als de zon onder gaat is het voor mij een teken om terug te gaan. Wat was het een mooie dag.

Het is weer een nieuwe dag en vandaag is een barnehagen dag. De lucht is blauw en de zon schijnt, dit wordt vast weer een mooie dag. Als de kinderen uitgezwaaid zijn maak ik nog een korte lekkere ochtendwandeling. Het is nog vroeg maar alles leeft al. Zo veel vogeltjes fluiten, het is nog wat fris maar dat maakt de felle zonnestralen in mijn gezicht juist extra fijn.

Als alles is huis klaar is ga ik ook weer naar buiten. Maar deze keer op de fiets. Door het fietsen komt er natuurlijk wind en dat is toch nog wel wat koud. Door de blauwe lucht en de zon vergeet ik soms dat het gewoon nog steeds 9 graden is en niet 25. Maar het voelt wel heerlijk warm en de fietstocht is ook zeker een succes. Zelfs de waterval klinkt anders als de zon schijnt. Alle gele bloemen langs de kant laten het ook nog wat extra zomers voelen.

Met de kinderen blijven we ook bijna de hele middag nog buiten spelen. Heeel veel springen op de trampoline en de mooiste zandtaarten bakken. En ondertussen wordt mijn nederlandse kinderliedjes kennis getest, want ze willen steeds weer een nieuwe en we zijn al bijna een uur aan het zingen.

Ook wordt de veranda weer goed gebruik vandaag. Er wordt druk gefietst voor het eten. En het eten is natuurlijk ook weer buiten vandaag. Wat heerlijk zeg. Als de kinderen slapen ga ik dan ook lekker in de laatste zon op de veranda lezen en breien. Nog even genieten van de mooie zonsondergang en dan is het al weer een lange dag geweest.

Onder de verwachting dat het deze dag weer zo mooi wordt zijn we toch wat teleurgesteld als we bijna alleen maar grijs in de lucht zien.

Deze donderdag is ook wat extra verdrietig want als corona er niet was geweest zat ik nu in een auto met mijn ouders en broertjes van de Noorse westkust te genieten. Helaas , dan vandaag maar genieten van Levanger. Eerst de kinderen naar de barnehage, schoonmaken en dan naar buiten. Toevallig is net de barnehage groep van Sine aan het lopen en ik ga dezelfde kant op. Dat is gezellig. Tot we niet meer dezelfde kant op moeten. Oei dat was wel erg lastig. De wandeling die ik daarna maak ik ineens ook niet zo heel erg leuk meer. Langer dan een half uurtje werd het ook niet meer. Nog even het avondeten voorbereiden en dan sta ik alweer bij de barnehagen.

Trampoline , zandbak, schommel, eten en de dag is al weer voorbij. Morgen een dag vol nieuwe kansen.

Na het ontbijt beginnen we lekker rustig met wat boekjes lezen en spelletjes spelen. De energie komt er weer wat in tijdens verstoppertje. Even eten om de energie weer aan te vullen en dan naar buiten. Asta op de step en Sine met haar nieuwe fiets aan de hand. We moeten eerst de heuvel af en Asta gaat het allersnelst op de step. Bij de bosrand aangekomen zien we ineens wat geks, Er zit een wit strikje om het hout. Het wordt een schattenjacht! Snel het bos in om te kijken of we er meer kunnen vinden. Jahoor! Daar hangt er een, en moet je daar eens kijken! Toch wel vermoeiend al speurwerk. Even zitten en kijken wat voor moois er allemaal in het bos te vinden is. Wauw zoveel moois, daar kunnen we vast wel een kunstwerk van maken. dan ineens houden de touwtjes op. Hmmm zou hier dan de schat verstopt zijn? En ineens hangt er wat in de boom. Het is de schat! Het is chocolade!

De dag is nog lang niet afgelopen.Er gebeurt nog heel veel leuks. Sine leert fietsen op haar fiets met trappers. We proberen het. Nog steeds energie ? Oke dan… Tijd voor voetbal en wedstijdjes het veld over rennen. De rest van de dag brengen we in de speeltuin door. Oja in de avond zijn ze ook heel erg blij wat we eten pizza. Hoera wat een leuke dag.

Voor mij wordt de dag nog leuker want vanaf 19:40 ben ik gezellig aan het praten met alle stamleden! Het is weer tijd voor een online opkomst… Deze keer gaan we weerwolven. De eerste ronde proberen we vooral uit te vinden wat het beste werkt en de andere rondjes verlopen alsof we het altijd al online hebben gespeeld. Als het programma voorbij is zijn we nog lang niet uitgepraat en spelen nog een paar uur galgje en praten met elkaar. Wat een goed begin van het weekend.

Hoe mijn zaterdag er uit ziet? Niet zo heel bijzonder. Beetje met de kinderen spelen, Beetje op mijn kamer, even naar buiten, beetje filmpjes kijken. Oja niet te vergeten, een kaneelbol met blauw glazuur eten. En in de avond met Nederland bellen.

Zondag is het dan toch wel een veel actievere dag. De ochtend vullen we helemaal met de voorbereidingen op koningsdag. Oranje kronen, oranje slingers en Nederlandse vlaggen. Ja wij zijn er klaar voor.

Vandaag fiets ik weer eens door het centrum, zo vaak kom ik er niet en vergeet soms dat er zo veel mooie oude houten huizen staan. Maar dat is niet de eindbestemming van vandaag. De geur en geluiden van het water geven aan dat ik er bijna ben. Nog even een mooi plekje vinden ennnn stop. Heerlijk op het grans tussen de rotsen aan het water geniet ik van de zon. Jammer genoeg laat de zon zich niet heel lang zien maar genieten van deze plek doe ik wel heel lang.

Hoera vandaag is het echt koningsdag. Het haar wordt mooi gedaan, nagels oranje gelakt en omdat we niet veel oranje kleren hebben worden het jurkjes want dat is ook feestelijk!

Met de zelfgemaakte kronen op beginnen we de dag met een oranje ontbijt smoothie. Hmm het is lekker! Vandaag is het een barnehage dag dus na wat nederlandse liedjes gaan zij daar lekker spelen. Na het opruimen en schoonmaken heb ik ook een leuke planning, een rondje langs het water fietsen. Soms voelt het ineens weer als een vakantie en de andere keer weer echt als thuiskomen.

De ochtend vliegt voorbij. Nog even de speeltuin in. Maar Asta is de speeltuin heel snel weer uit als ze een kat ziet. Wij ook maar snel er achteraan dus we hebben een hele wandeling gemaakt.We blijven niet te lang buiten spelen want we vervangen het zand taarten bakken in de zandbak voor echte oranje roze koeken bakken. Roze koeken dus maar dan met oranje glazuur want het is wel een oranje dag.

Wat heb ik toch een goede helpers met het bakken! Het gaat super. Tot ik vergeten was de stekker uit de mixer te halen toen ik er mee klaar was en die “zomaar” weer aan ging. Hele keuken onder het beslag natuurlijk. Kinderen blij want die konden beslag van hun vingers en gezicht af likken.

Nog lang niet klaar in de keuken want het is tijd voor de oranje stamppot! Er zijn veel opties voor oranje eten maar een stamppot is wel heel typisch Nederlands dat we die gewoon oranje maken. Hmmm dat is smullen. Als toetje eten we de oranje koeken op. Yes die zijn zeker goed gelukt! Dat wist Asta al lang want die had uit elk cakeje toen we even niet keken al een hapje genomen of de hele bovenkant eraf gegeten.

4 gedachten over “Wordt het nu dan beter?

Voeg uw reactie toe

  1. Ik lees en zie aan de meegestuurde foto s dat het weer daar behoorlijk op knapt. Zelfs als bloeiende paardebloemen. Fijn dit zo te vernemen. En de oranje stampot en nog veel meet leuke dingen met de kids. Leuk spontaan verhaal en dat met een coronacrisis.
    Geniet het voorjaar

  2. Leuke blog Cristel en wat een creatieve bezigheden allemaal. Leuk om te lezen en de foto’s te bekijken. Geniet ervan!

  3. Knutselactiviteiten met een Hollands tintje en allerlei oranje gekleurd eten. Superleuk bedacht!
    Fijn dat de kinderen weer gedeeltelijk naar de barnehage gaan en jij weer wat tijd hebt voor jezelf om er op uit te gaan.

  4. Ha Cristel, Hans stuurde mij je blog weer door. Dank voor je verhalen en mooi om te lezen dat het je steeds weer lukt om plezier te halen uit mensen, de kinderen en activiteiten om je heen terwijl alles toch zo anders uitzie dan jij je voorgesteld had van tevoren
    Leuk al die knutselbeschrijvingen, daar kan ik nog wat van leren voor de kinderen van het AZC Stevensbeek. Het allerbeste gewenst en succes nog! Inge ( ingrid) van Westerlaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑