Winterse avonturen

Wanneer we naar de barnehage lopen moet we erg voorzichtig doen. Na alle regen is het nu -1. Dat betekent dus dat er een laag ijs op de wegen ligt. Maar het wordt leuk want over het ijs ligt een dun laagje sneeuw die de donkere dagen witter maakt. Het is een mooie dag, geen regen maar een blauwe lucht met zon.

Hmm afhaal sushi vanavond! Dat is lekker makkelijk. Vooral die stukjes waarvan je denkt lekker en dat er dan een of ander mega scherpe saus aan de binnenkant zit AHHH.

De dag erna is er nog meer sneeuw bijgekomen! Maar naast een korte wandeling gebeurt er niet heel veel bijzonders. Het is dus toch wel heel veel kouder dan het lijkt merk ik. Dat voel ik heel goed als ik 30 minuten stil achter een schommel sta in de wind en natte sneeuw zonder thermokleding. Ik dacht even snel de kinderen ophalen en naar binnen. Maar de speeltuin voor het huis is toch wel erg leuk met de sneeuw.

Ik vertel vooral veel over het weer omdat dat elke dag veranderd. De rest van de dag is wel routine geworden nu. Werken, school, werken. vrij, werken, vrij. Daarom is het belangrijk om elke dag wat leuks te doen zoals een mooie wandeling. En geen dag met de kinderen is hetzelfde!

Woensdag is de dag van de eerste grote toets en heeel veel regen. De hele dag wisselt het af tussen natte sneeuw en regen en het is dus best vies weer. De fietspaden kunnen het niet aan en staan onder water. Langs de kanten van de weg en de heuvels zijn modderstromen. Gelukkig ging de leestoets wel aardig goed. Alleen bij sommige vragen twijfelde ik heel erg en weet ik nu al dat ik het fout heb dat is wel lastig.

Yes regen

De sneeuw is weer terug! Het wisselt wel heel veel deze dagen! Wat fijn die witte wereld. Het fietsen is wat lastig maar de mooie uitzichten maakt alles weer goed!

De ochtend is veel lichter door de sneeuw.

Op school beginnen we met de schrijftoets. Toch wel best moeilijk. Omdat het best serieuze toetsen zijn moeten we onze jassen en tassen in een ander lokaal laten. Jammer genoeg zit die op slot tijdens de pauze! Maar de sneeuw roept ons! Dan maar naar buiten zonder jas 🙂 Het is heel erg gezellig en leuk! Brrr toch wel erg koud! Met een warme wafel en warme chocolademelk zijn we snel weer op de goede temperatuur.

De sneeuwpret is nog niet afgelopen! Na barnehage stappen de kinderen in de slee en Asta gaat zelfs nog een stukje op de skis! Toch wel koud hoor! Binnen is er ook genoeg leuks te doen. We hebben namelijk een mega kleurplaat. Wauw wat een plezier.

Bijna alle sneeuw in weer weg door alle regen die in de nacht is gevallen. Vandaag is ook een beetje bijzonder want Sine is ziek thuis. Dan gaan we samen lekker opruimen, wassen, tekenen, hutten bouwen en natuurlijk nagels lakken. En niet te vergeten een kleine trekker tour 🙂

Dan is het ineens weekend. Gaat het dan nu echt gebeuren ? Cristel op skis? Avontuurlijk hoor! Met een meisje uit mijn klas en haar man rijden we naar skallstuggu om daar op de skis te stappen. Om op de ski route te komen moeten we eerst door de sneeuw lopen. En dat gaat nog niet zo makkelijk als je tot je knieën in de sneeuw zakt!

Het eerste deel gaat erg goed en de eerst afdaling ook! Daarna val ik steeds vaker. Als ik achteruit of opzij kijk val ik, van de heuvel af of juist de heuvel op. Het is een prachtige route. Na een heel avontuur zoeken we een pauze plekje naast een grote boom om uit de wind te zitten. We zijn net de heuvel opgeklommen dus hebben een mooi uitzicht! Hmm lekker opwarmen met koffie en thee. Om wat extra energie te krijgen eet ik een stukje wafel, banaan en sinaasappel. Zo nu kunnen we weer een stukje! Dan komt de ergste val. Dit is een steile afdalingen met een bocht erin en er zijn nog niet veel mensen langs geweest wat betekent dat ik niet in de sporen van anderen kan blijven. Voor Marly is het de tweede keer crosscountry skiën. Haar man raad ons dan ook aan om de laatste heuvel naar beneden te lopen. Deze heuvel is erg lang en er zitten aardig wat bochten in + het eindigt in een bocht van 90 graden.

De zonsondergang in zo mooi! Het laatste stuk gaan we de roze en oranje wolken tegemoet. In de auto genieten we de hele weg van de prachtige lucht en zien ook nog 3 hertjes op de weg.

Zondag is een fijne dag om te rusten en niks te doen. Met de storm buiten is het nog fijner om binnen te zitten. De spierpijn geeft ook wel aan dat niks doen fijn is. Later zien we dat de storm de glasplaten uit de kas van de kinderen heeft geblazen. Ja het was echt een harde wind!

De wind is maandag gelukkig weer iets gaan liggen. Erg fijn want ik moet namelijk weer met de fiets naar school! Op school doen we de laatste grote toets. Deze keer het onderdeel spreken. Kunnen we die ook weer van de lijst afstrepen!

Een zonnige dag, dat betekent… Naar buiten! Lekker op de fiets naar het winkelcentrum. Wat belangrijke dingen doen en natuurlijk net zo belangrijk om ook chocola te halen 🙂 Wel jammer dat het hier zo duur is. Ook jammer dat het altijd zo snel op is.

Pauze plekje

In de avond probeer ik wat nieuws:) Bij de handwerkcursus ben ik nu hier mee bezig! Duurt wel lang zeg, heb ik bijna de hele avond over gedaan.

Wordt gewoon een uitprobeer vierkant

Vind je uien snijden nou ook zo rot? Altijd traan ogen? Ik heb eindelijk de goede oplossing gevonden. De mooie kikker duikbril van de kinderen op doen! En het werk ook nog yes. Zit wel een beetje te strak.. Sommige hebben de foto al gezien maar hier blijft die geheim hahah.

Als eerste van de klas mag in donderdag mijn test resultaten zien. Spannend hoor! Met een stapel papieren lopen we naar een ander lokaal. Hoera de resultaten zijn erg goed! Schrijven en spreken is alleen gehaald of niet en die heb ik alle 2 gehaald. Bij de luistertoets heb ik 14 van de 15 goed en van het lezen heb ik er 28 van de 30 goed! Mijn docent zegt dat ik de minste uren noors cursus had en toch de beste resultaten! Best trots op 🙂 Dat wordt natuurlijk gevierd met een wafel en warme chocolademelk. Ook als er niks te vieren valt haal ik deze combinatie bijna elke keer dat ik op school ben 🙂

Morgen is het valentijnsdag. Natuurlijk zijn we dan de hele middag aan het knutselen en tekenen. We maken kaartjes voor iedereen!

Op valentijnsdag zelf geef ik de kinderen een rode badbal. Wat een feestje, met een hele sterke aardbeien geur zijn ze zo weer schoon 🙂 Valentijn is niet het enige wat ze vandaag vieren. De baas van de barnehage is 60 geworden en er hangen overal fotos en ballonnen. 60, oja dat is bijna hetzelfde als Cristel toch zegt Sine…. Ehh ja bijna ?

Het is weekend! Yes tijd voor leuke dingen. Hup kinderen in de auto en naar het zwembad. Lekker in het warme water genieten van het uitzicht. Maar dat is niet het enige mooie uitzicht wat we vandaag gaan zien. Na een half uurtje over de golden road rijden stoppen we bij een cafe. Hmm wat hebben ze daar lekkere brownies. Ook zit er een klein winkeltje bij waar veel te zien is. Hier werken met alleen mensen met een beperking. Met een nieuwe Pipi knuffel stappen we weer in de auto. De terug weg zijn de uitzichten nog net zo mooi.

Yes nog een dag weekend! In de ochtend gaan de kinderen in de auto en ik op de fiets naar het speelpark. Na veel speelplezier gaan we onze zelf meegebrachte lunch op eten in het ziekenhuis. We eten in het ziekenhuis omdat de vader daar vandaag werkt. Asta vind alle witte kleding maar bijzonder. Ondertussen kijken we op de tv naar een biathlon wedstrijd. Als we daar mee klaar zijn gaat de familie naar huis en ik ga op de fiets naar een vriendin waar ik het tot in de avond gezellig heb. ( ons avondeten was ijs, misschien was het daarom ook wel zo leuk)

Maandag ochtend begint met een mooie roze lucht. Het wordt steeds eerder licht! Deze mooie lucht zie ik als ik terugloop van de barnehage rond kwart voor acht. Maar hierna ga ik niet naar school, mijn school heeft deze week wintervakantie. Yes extra tijd om er zelf op uit de gaan! In de middag maak ik een mooie wandeling. Het is best zonnig maar er is een koude harde wind… Het ene moment lijkt het wel lente met alle fluitende vogels en een paar meter verder moet ik een andere route kiezen omdat het pad een grote ijsbaan is. Nu nog bedenken wat ik de rest van de week met deze extra tijd ga doen 🙂

4 gedachten over “Winterse avonturen

Voeg uw reactie toe

  1. Super zeg dat je het aangedurft hebt om te skiën. Weer een vinkje op je avonturenlijst!! De foto’s zijn prachtig. (Alhoewel ik nu wel nieuwsgierig wordt naar de kikkerduikbril foto?)
    Leuk om te zien dat je veel plezier hebt en steeds weer nieuwe dingen ontdekt.

  2. Ok dan, toets ‘met glans over de schans’ gehaald. Gefeliciteerd toppper! Volgende blog in het Noors? ? Ik kijk er naar uit!
    Lekker wisselvallig wintertje daar. Sneeuw, ijs, regen, wind. Gelukkig lijkt de voorraad chocolademelk en vafler onbeperkt! Wij hebben het wafelijzer (en een goed Noors recept!) ook maar weer eens opgezocht. Mmmm, dat gaan we vaker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑