“Wat een gekke winter “

Wat een gekke winter hoor ik alle noren zeggen. Dit zijn ze niet gewend, bijna geen sneeuw en gekke temperaturen. De vorige winter was het op deze dag -16 en nu is het +7 met regen. De ene dag vriest het en sneeuwt het en de volgende dag is alles weer gesmolten.

Regen regen en nog eens regen. Dat is hoe de maandag er uit ziet. De hele dag door alleen maar regen. Gelukkig is er op school warme chocolademelk hmmm. De terug weg gaat iets minder goed… Door de harde tegen wind met regen kan ik niet goed vooruit kijken en ben ik al eerder bij de bocht naar de fietstunnel dan ik door had. Bam tegen de stenen muur aan gefietst en nog leuker.. Ook nog eens in de plassen gevallen

De regen en storm gaat de volgende dag ook weer verder, dan hoef ik gelukkig niet te veel naar buiten. De voorspelling zijn voor de rest van de week ook nog regen en natte sneeuw. Woensdag als ik wel weer naar school fietsen regent het nog steeds. Maar met wat warme chocolademelk is dat al snel weer goed. Ook heeft iemand uit mijn klas lekkere peperkoeken mee hmmm.

Vind het echt grappig wanneer mensen vragen in welke stad ik woon in Nederland want misschien kennen ze het wel. Volgens mij denkt iedereen dat Nederland niet groter is dan Amsterdam.

Nu het zoveel regent is het net zo leuk om binnen te spelen en wat extra vaak nagels te lakken.

De regen is veranderd in natte sneeuw. Dat maakt het fietsen ook niet veel beter. En wist je dat nederlands eten bestellen dus echt duur is? Ik zocht het even op maar voor bijvoorbeeld een bakje satésaus van de jumbo betaal je al meer dan 30 euro! Dan maar zelf maken.

Na regen komt zonneschijn. Zo fijn dat het vrijdagochtend niet regent op het moment dat ik naar school fiets. En vanaf de school is er ook een prachtige lucht te zien.

Op school vermaken we ons ook wel prima! En de toetsen gaan goed

Het begint te sneeuwen. Nu nog natte sneeuw maar later in de avond blijft het ook liggen! Dat ziet er mooi uit.

De volgende ochtend is het dan ook een feestje om buiten te spelen. Een sneeuwpop maken, sneeuw gooien in de slee en op de skis. Er is genoeg te doen met de sneeuw. Als het wat kouder wordt gaan we weer naar binnen. Natuurlijk vervelen we ons niet en gaan verven!

Drup drup drup… daar is de regen weer, en na een nachtje slapen is alle sneeuw weer weg. Tussen de donkere wolken door is er soms toch nog wat zon. Een van die momenten gebruik ik om naar de andere kant van de stad te fietsen. Daar ga ik namelijk in een studentenhuis eten maken. Een meisje ken ik er van maar heb er nu ook weer 3 gezellige vrienden bij. We maken eten, spellen spelletjes en lachen veel. Het was een leuke avond en middag

Dan ineens is het weer maandag en begint de normale werk en school week, heel veel bijzonders zal er dan ook niet gebeuren. Op school zijn we aan het voorbereiden op de examens. Maar het leukste van deze dag, een paar zonnige uurtjes! Wauw wat fijn om in terug te fietsen, Het kleine laagje ijs op het fietspad geeft wel aan dat het nog erg koud is.

Het is zo grappig om het verschil te zien van de zonsondergang. Vandaag blijven we nog tot 16:00 buiten spelen in het licht! Geen echte zon want die is voor 14:00 al achter te berg maar het is nog licht! Ook in de ochtend wordt het al steeds sneller licht. In de donkerste periode fietste ik ook bijna in het donker terug om 11:00 en nu is het veel eerder licht!

De volgende dag is ook weer zo mooi. De route van mijn wandeling wordt deze keer bepaald door de zon. Volg de zon!

In de avond gaat het avontuur verder bij de handarbeid cursus, vandaag maak ik het kussen af! Nu is het moment aangebroken waar we zien of de knopen sterk genoeg zijn want we moeten een deel van de wol door snijden. Net voor 9 uur is het dan echt af en goed gelukt!

Donderdag blijft Sine thuis omdat ze naar de dokter moet voor controle. In het huis helpt ze goed met alle klusjes, we pakken de zwemtassen in, ze helpt met de was opvouwen en is zelfs aan het stofzuigen! Zo daarna is het wel even tijd voor anders en lekker te spelen.

Niet echt op eten!

Voor we gaan zwemmen halen we Asta op. We rijden nog een stukje extra naar het klooster om kaas te kopen. Het is een mooie route voor een mooie dag. Het is 0 graden heel helder met een felle zon. Lekker zwemmen en dan weer naar huis! De rit naar huis is ook erg mooi, we rijden de ondergaande zon tegemoet door het oude centrum. Roze en oranje kleurt de lucht en de stad.

Soms vergeet ik langs hoeveel mooie plekjes ik kom als ik naar school fiets. En deze ochtend was extra speciaal want ik kon de zonsopgang al zien! en dat al om 8:20

Foto vanaf de fietsbrug

Mijn favoriete Noorse eten is toch wel de wafels! Die zijn lekker zeg. Als avondeten, tussendoor en op school verkopen ze ook wafels hmmm. Al moet ik wel zeggen dat de schoolkantine wafels wel de minste zijn van alle opties die ik heb gehad. Ook ben ik deze dagen druk aan het studeren, 5 en 6 Februari hebben we lees, schijf en luister toetsen om te testen of je het niveau hebt gehaald.

Behalve studeren doe ik ook nog andere dingen in het weekend. Zo ga ik zaterdag middag naar vrienden om te praten, spelletjes te spelen en te koken. Ik was wat extra vroeg van huis vertrokken en nam een mooi fietsroute langs het water.

Zondag , uitrusten of juist veel doen? Vandaag is er een evenement voor kinderen bij skallstuggu in de bergen. Als ze 3 keer van de heuvel af sleeën krijgen ze een cadeautje. Asta gaat liever op haar skis en dat is ook prima. Wat sneeuwt het hard zeg! Na geen minuut buiten staan in mijn haar al helemaal wit. Gelukkig heb ik me warm aangekleed en het sleeën is ook een sport! Het sturen maar vooral weer een kind en een slee boven op de heuvel krijgen is best een zware sport. 3 keer met Sine naar beneden. Aan de zijkanten ligt extra veel sneeuw. Daar moet natuurlijk in gesprongen worden en de sneeuwengeltjes worden gemaakt. Even een warme chocolademelk en lunchpauze in het cafe. Maar het is nog niet over! Sine op skis en nu met Asta van de heuvel af! Woesjjj wie vliegen daar zo snel voorbij?

Terug in de auto zien we de sneeuw ook langzaam weer in regen veranderen. Sneeuw, natte sneeuw en dan gewoon regen. Maar de voorspellingen voor Maandag zijn goed. Zouden we dan toch nog wat sneeuw in Levanger krijgen?

3 gedachten over ““Wat een gekke winter “

Voeg uw reactie toe

 1. Je verhaal komt als een geschenk uit de hemel. Ik had mijn boeken reeds uit. Dus mooi tussen de 2 vluchten in om mijn tijd even te doden hier op Singapore.
  Je reactie dat je uit AMS komt herken ik. Waar ik ook in de wereld ben noemen ze altijd AMS als je zegt uit Nederland te komen. Ook wel logisch. Wij leren vaak ook alleen maar de hoofdstad van elk land. En mensen vinden het leuk dat ze iets weten van je land. Soms wordt ook nog wel Ajax genoemd maar dat spreekt mij weer minder aan.
  Maar je foto met zonsondergang is mooi hoor. Prachtig.

  Over ruim een week staat een deel van mijn nieuwe foto s van Myanmar op mijn site

 2. Wat een bijzondere techniek om dat kussen te maken. Knap gedaan hoor. Het is erg mooi geworden.
  Leuke foto’s van de sneeuwpret met de kinderen. Wij genieten een beetje mee, hier is nog geen vlok sneeuw gevallen ☃️

 3. Beetje laat, maar toch nog een reactie voor je volgende blog verschijnt! Zo gaaf om te lezen hoe je vooral geniet van je leven in Norge; nieuwe vrienden, je oppaskids, andere culturen, het weer, nieuwe hobby’s, culinaire uitstapjes, Sami spelletjes, wintersport, wandelingen, fiets(glibber)tochtjes, de natuur, de winterse duisternis en het terugkerend licht, plezier, .. Volgens mij kom je als een compleet ander mens terug, gevormd door een schat aan ervaringen die niemand je ooit meer afneemt! Stiekem ben ik gewoon stikjaloers. 😉 Als ik die periode uit mijn leven over zou mogen doen, zou ik willen dat net zoveel lef had om zo’n avontuur aan te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑