Sneeuw en halloween

Ziek, Dat is het woord van week 44. Zelf ben ik ( nog niet) ziek maar de kinderen wel. Ze blijven 3 dagen ziek thuis. Deze dagen ben ik dus ook veel in het huis. Samen doen we lekker rustig aan, spelen ,lezen en kijken filmpjes.

Er is buiten genoeg te zien!

Dinsdag is mijn vrije middag/avond dus spreek ik met iemand af. Lekker door de regen naar het centrum fietsen. En dan nog langer door de regen fietsen naar de BUA. Dat is een soort bibliotheek voor spullen, hier kun je dus echt alles lenen, ongeveer alle kampeerspullen, wintersport spullen + kleding ,backpacks, maar ook elektrische fietsen en boten. Het is erg interessant om te zien wat ze daar allemaal hebben. Het regent nog steeds buiten maar toch fietsen we nog even verder.

In haar huis warmen we weer op met thee en beginnen met eten maken. Het was zeker een gezellige middag en avond.

Het is bijna halloween, de tijd om creatief te zijn en gerechten te maken met pompoen. Het creatief zijn lukt wat beter.

Gezonde maar toch leuke halloween snacks

Hjulene på bussen de går rundt, rundt, rundt,
rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt.
Hjulene på bussen de går rundt, rundt, rundt,
gjennom hele byen. ( wie herkent het liedje?)

We zingen dit liedje niet zomaar, het jongste meisje en ik gaan met de bus naar het centrum! Er is vanavond een halloween feestje georganiseerd door het rode kruis in een soort buurthuis. Bij het station wacht de moeder op ons. Samen lopen we naar het buurthuis. Het is mooi gedecoreerd in halloween thema. Voor een klein bedrag bestellen we spaghetti. Yummie dat is lekker! Voor kinderen is er gratis snoep, fruit en popcorn. De live muziek maakt het extra gezellig. Oja ik ben verkleed als vogelverschrikker maar helaas komt daar geen foto van in de blog

Lekker eten

Er gaat geen dag voorbij zonder een mooie wandeling. Na alle donkere dagen lijkt alles vandaag wat extra mooi, de zon schijnt door de bomen en het bos ruikt lekker. In het bos is nog wel veel modder en water, goed oppassen voor je van de heuvel af glijdt ! De blaadjes op de grond maken het nog gladder maar dat maakt het bos ook weer een beetje extra magische.

A night at the movies! Wat fantastisch, voor een paar avonden opent de oude bioscoop zijn deuren. Een bigband en een koor nemen ons mee op een muzikale reis door de filmwereld. 23 verschillende filmnummers worden gespeeld, afgewisseld met grappige filmpjes en toneelstukjes. De show varieert van alleen orkest, alleen zang, het hele koor, solo en alles samen. Ondertussen wordt alles goed in thema gebracht door kleine acts en dansjes. Eigenlijk is het echte optreden op zaterdagavond maar de tickets zijn uitverkocht. Gelukkig hebben ze ook publiek nodig voor de generale repetitie 🙂 Zo kunnen wij dit geweldige optreden gratis bekijken.

Het regent zacht, maar zo zacht dat de druppels op mijn muts blijven liggen. We zijn aan het wandelen. De kinderen zijn mee in de dubbele wandelwagen. De regen heeft een speciaal effect op de omgeving. Het ziet er grijzer uit maar niet minder mooi. Onderweg komen we zelfs een hertje tegen. Dat is gezellig! Het hertje denk er anders over en duikt snel weer de bosjes in.

Hoera sneeuw! Er is geen sneeuw in Levanger maar wel in de bergen en dat is maar 20 minuten rijden. Dat is een leuke zondags planning. De route er naar toe is al prachtig. Er komt steeds een beetje meer sneeuw langs de kant van de weg. En dan zijn we er. Snel wat extra warme kleren aan en gaan ! We wandelen door de sneeuw en nemen de kinderen mee op de slee. Het gebied is heel mooi om te zien en sneeuw blijft gewoon bijzonder. Om weer op te warmen drinken we in het cafe heerlijke warme chocolade melk. Zo mag van mij elke dag er wel uit zien.

Camera mee, wandelschoenen en warme kleren aan en dan maar een kant op gaan lopen.

Het leuke van geen doel hebben als je gaat wandelen is dat je alle kanten op kan! Elk nieuw pad is weer een nieuw avontuur. Of soms lopen waar geen echt paden zijn. Het kan allemaal hier. Dit is wel de week dat het echt kouder is geworden. In de ochtend is het – 11… Op de kou kun je je kleden toch? Nouja soms ook niet. Alles is wel bevroren en wit. Dat maakt de wereld een stukje mooier.

Oja niet vergeten het sd kaartje in de camera te doen voor je gaat wandelen. Anders heb je er niet zo veel aan.

Een nieuwe dag is aangebroken en buiten is het koud. Leuk wandeling maken dacht ik, haha na 5 minuten weer binnen. Plannen zijn veranderd naar warm blijven en oplos koffie drinken. Gelukkig hoef ik ook geen 5 minuten te lopen voor een mooi uitzicht. Het is hier overal mooi

Op 17 oktober waren we er ook al en nu op 6 november weer. Steinkjer, de plaats waar alles geregeld moet worden. De start loopt niet zo soepel want mijn afspraak bij de politie voor het registreren is naar 1 uur later verplaatst omdat er meer belangrijkere dingen waren. Maar daar weten wij niks van, en met de vragen worden we steeds naar een ander gestuurd. Uiteindelijk lukt het en krijg ik een papiertje wat dus het registratiebewijs is. Alle afspraken hebben we op een dag gepland zodat we niet onnodig op en neer blijven rijden. De kinderen zijn ook mee om een paspoort aan te vragen. Daarna gaan we 6 verdiepingen hoger naar het belastingkantoor waar ik te horen krijg dat mijn afspraak niet in het systeem staat. Gelukkig weten ze even tijd te maken waar ik het formulier voor een belastingkaart en een verhuis formulier invul. Na heel wat invullen,kopiëren en praten is het klaar.

De terugweg nemen we een lange mooie route en rijden langs wat bezienswaardigheden. Wat is het hier mooi! Om het nog leuker te maken hebben we een extra stop bij een restaurant in levanger. Hmm lekker een broodje en mokka koffie!

In het weekend ga ik op scouting kamp met de Noore rover scouts in Trondheim! Super leuk natuurlijk en we hebben zoveel leuke dingen gedaan dat daar een aparte blog over komt 🙂 Wel alvast een foto van het kamp.

Uitzicht over trondheim

6 gedachten over “Sneeuw en halloween

Voeg uw reactie toe

 1. Gefeliciteerd met je officiele inschrijving ?
  Ik heb weer genoten van je prachtige verhaal en belevenissen. Wat een mooie omgeving!!
  Leuk om daar Halloween mee te maken ..En straks de feestdagen.

 2. Hoe leuk dat Halloween daar zo gevierd wordt. Ben toch wel erg benieuwd naar je vogelverschrikkeroutfit hoor. Dat je daar scouts hebt ontmoet en meedraait is gaaf om te lezen. Wat moet je ook zonder scouting! Was het ook gelijk gevoel van thuiskomen tussen alle scouts? Dikke knuffel!

  1. Haha de vogelverschrikker blijft geheim? en de scouts was eerst wel gek om in zo’n grote groep aan te komen waar je niemand kent en de taal niet spreekt. Het was een nationaal kamp dus er waren scouts uit heel Noorwegen

 3. Hei Cristel,
  Ik had al een paar keer gekeken of je niets nieuws gepost had en vergeten had om dit te melden. Ik vind het super leuk om je blogs te lezen en kijk er naar uit zoals ik ook naar mijn favoriete tijdschriften uit kijk. 😉
  Je onderneemt echt verrassend leuke dingen en in je hele blog straalt vooral enthousiasme uit; lekker wandelen, fotograferen en uitstapjes met de familie, maar ook gewoon even naar een scoutingbijeenkomst in Trondheim met alleen Noorse scouts . Petje af, dapper hoor!
  En ja… Nienke heeft gelijk, die vogelverschrikkerfoto kun je ons als trouwe lezers echt niet onthouden! Dus… 😀
  Veel plezier verder!

  1. Wat een lieve reactie weer dankjewel ! En toch blijft de vogelverschrikker foto nog even geheim 😉 😉

 4. Wat een belevenis. En bijzonder dat Haloween daar zo gevierd wordt.
  Maar voor mij wel te koud daar.
  Fijn dat je er zo foed tegen kunt.
  Veel plezier en straks op naar de volgende feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑