Dag glaskogen, hallo Söderåsens

Goedemorgen! Wat een mooie start van de dag. Het bos ruikt lekker want het heeft geregend. Gelukkig schijnt de zon als we opstaan. Het ziet er prachtig uit.

Het uitzicht vanaf de bivak

We ontbijten bij de bus. Die dus bij plaats 45 is. Dat betekent dat we na het inpakken nog best een stuk moeten lopen. De route bestaat voor de helft uit bospaden en grindpad. Het hele grindpad is wel een grote heuvel. Berg af op de heenweg was toch wat makkelijker dan de berg op nu.

Onderweg naar het ontbijt

Bij de busjes aangekomen moeten we eerst een parcours doen. In een zak hangend aan een touw moet je proberen vooruit te komen. Daarna komt het moeilijke , weer uit de zak klimmen en op het touw landen. Verder over het parcours hangen allemaal zakjes met puzzelstukjes die we nodig hebben.

Proberen vooruit te komen!
Robin doet het ook goed op het parcours

Nienke hangt ook nog bij het parcours rond

En dan is het tijd voor het ontbijt! De broodjes hebben nog nooit zo goed gesmaakt. Iedereen had er wel zin in. Alleen wel jammer dat ze van het broodbeleg alleen de kaastubes aanvullen. Er wordt ons verteld dat we de tassen in de bus mogen doen, wat altijd weer een grote puzzel is. Nu begint de terug reis weer. Deze keer hebben we gekozen voor de luxe bus met armsteunen en airco. Ook zijn we gaan verplaats naar de middelste bank. Dat zit toch wat fijner.

Slapen of genieten van het uitzicht

Onderweg krijgen we de opdracht om een recept voor vanavond te bedenken. We stoppen bij een super markt en krijgen een half uur. Het goede recept dat is gekozen is kapsalon. We zullen vavanond wel zien wat het wordt.
Natuurlijk worden er in de winkel genoeg andere lekkere dingen gehaald. Lekker chocolade en koekjes. Ook worden er aardig wat kilootjes snoep geschept.


Het is gezellig in de bus. Aardig wat mensen gaan slapen, maar met om ons heen kijken en spelletje gaat de reis zo voorbij. Tussendoor stoppen we nog een paar keer bij tankstations, lekker hotdogs en daim ijsjes en natuurlijk de nodige koffie.

Aangekomen bij het huisje waar we de eerste nacht ook hebben geslapen brengen we de spullen naar binnen. En dan is het tijd voor een wandeling door het natuurgebied met de ranger. De ranger van dit gebied is de vriendin van een van de leiding. We komen langs prachtige uitkijkpunten. In het bos maken we nog een leuke groepsfoto.

Lachen voor de groepsfoto!

Dan komen we op een punt waar je mee het dal in kan gaan of terug. Een paar mensen gaan terug om alvast vuur te stoken voor het eten. Wij lopen mee het dal in. Het is een steile daling. Maar het ook zeker waard! Het is erg mooi. Ze verteld over het gebied en de diersoorten. We lopen langs een steile helling met heel veel rotsen. Daar leven dus veel tarantulas in. We lopen er snel voorbij.

Er zitten dus veel enge spinnen tussen deze stenen!

Ook komen er nog bij een punt waar het water net uit de rotsen komt. Het is daar zo schoon dat er een opschep lepel bij hangt om het te drinken.

We luisteren naar het verhaal van de ranger en drinken uit de water bron.

Heerlijk fris water is het. Dat hebben we wel nodig voor de steile klim die er weer aan zit te komen. Weer bij het huisje beginnen we met koken. Gelukkig is Nienke onze frituur kok. Ze bakt goede pataten in de dutchoven. Eerst patat in je mestin, dan gehakt er boven op, lekker wat sla tomaat en komkommer en natuurlijk heel veel knoflooksaus. Voor de liefhebber is er ook nog kaas. Hmmm dat wordt smullen. Iedereen geniet van het eten en zit gezellig hij het vuur.

Het eten is goed gelukt

We slapen weer met iedereen op de houten harde zolder vloer van het huisje. Zonder matje niet erg fijn. Maar toch hebben we alle 3 veel beter geslapen dan de eerste nacht in dit huisje.

Gezellig met iedereen op de zolder slapen!

Nu alle tassen vol zitten met vuile was en iedereen niet de friste meer is ruikt het toch anders op de zolder. Het is wel veel warmer dan in de hangmat slapen.
Een goede nachtrust is fijn voor morgen! Reisdagen zijn ook vermoeiend.

Een gedachte over “Dag glaskogen, hallo Söderåsens

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑