Regen in Zweden?

De dag begint minder goed dan de andere dagen. We zijn allemaal wat moe en de voeten zijn moe van de vorige dag. We besluiten het leuk te houden en gaan samen met wat andere met de auto tot de lunch post. Daar bouwen we alvast de post op. Het blijft maar regenen dus we schuilen in de auto. Er komt ook nog onweer bij kijken. We zijn op dat moment toch wel erg bij dat we droog zitten.

Hmm de koffie smaakt toch extra lekker op een regenachtige dag. Vanavond slapen de deelnemers en de leiding apart. De groep mag zelf de bivak uitkiezen. We krijgen de keuze uit 3 plekken.

Het wordt bivak 48. De leiding slaapt vanavond bij 45. Daar staat namelijk een huisje met matrasje. En die matrasjes liggen best lekker! Dat weten we omdat we daar in de middag een uurtje mochten liggen en uitrusten.

Het huisje waar er even kunnen rusten

Vanaf bivak 45 nemen we het drinken en eten mee naar bivak 48. Dat is nog ongeveer 3 kwartier lopen. Rugzak weer op en gaan! We kunnen er weer tegenaan. Het is een mooie route. Gelukkig is het nu ook gestopt met regenen.

De route naar het kamp terrein


Aangekomen op het kampterrein hangen we snel de tarpen op. Het begint al weer te regenen. Gelukkig hebben wij druplijnen aan de hangmat. Die werken goed. Ook zijn we er achter dat als je geen druplijnen hebt al het water via de lijnen je hangmat in loopt. Nienke had dus geen druplijnen… Gelukkig is er bij deze bivak een schuihut. Waar met heel wat passen en meten 7 matjes en slaapzakken in passen.


Vanavond maken we voor het eten pytt i panna. Super lekker! Ook gooien er ons ritme meer om want vanaond eten we al om kwart voor 8! Het eten is fijn na een lange dag.

Het eten van deze dag!

Het weer wisselt zich af met stortbuien en zon. Onze bivak is aan een meer wat het prachtig maakt. Na het eten nemen we de tijd om in het meer te gaan zwemmen en te wassen. Tip geen slippers aan in dit meer, die blijven namelijk op de bodem in de modder zitten. Dit is niet het meest schone meer wat we tegen zijn gekomen. Maar zeker wel een mooi meer! Net zoals elke keer is het erg koud aan het begin en daarna wel lekker.

Lekker zwemmen en wassen

Omdat we optijd gegeten hebben is er nu tijd over voor spelletjes rond het kampvuur. We lachen veel samen. Het is een super gezellige avond. Er komt weer een stortbui aan. Gelukkig hebben we een zeiltje gespannen bij het vuur. Hierdoor kan bijna iedereen droog zitten.

Bij het vuur is het warm maar daar buiten is het koud. We doen steeds een stapje verder van het vuur om wat te wennen aan de kou. Dat is handig als we zo gaan slapen.

Oja bananen in je broekzak bewaren is niet handig. Mandarijnen is een zijvakje van je tas bewaren en ze dan vergeten is ook niet handig. Daar wordt het vies en nat van… En nog een tip van Robin: zorg dat alle flesjes in je toilet tas goed dicht zitten. Anders wordt dat ook vies.
En dan is het tijd om te gaan slapen. Het in de slaapzak kruipen in een hangmat gaat steeds soepeler. Ook is het bijzonder dat we nog niet uit de hangmatten zijn gevallen. Morgen weer een nieuwe dag!

2 gedachten over “Regen in Zweden?

Voeg uw reactie toe

  1. Jullie hebben het overleefd!!! Gefeliciteerd, diepe buiging en petje af Cristel, Nienke, Robin en overige lotgenoten! ???Goede reis naar huis. ?‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑