Stap voor stap

Het is voor ons weer vroeg dag. We pakken dit keer wel snel de tas in. Het gaat ons steeds beter af. Sommige kleding stukken zijn nog nat van de vorige nacht dropping.

We vertrekken als eerste groepje voor de hike. Echt jammer dat we van dit mooie plekje afscheid moeten nemen.
Het plekje dat de leiding in gedachten had was bezet dus vandaar dat we op deze plek hebben geslapen. Maar de hike was wel uitgezet vanaf het andere kamp terrein wat de hike 8 kilometer langer maakte. Dat is dus een hike van 20 kilometer. Omdat het langer is krijgen we de keuze of we met of zonder bepakking willen lopen.

De oranje routes zijn vrij pittig…

Wij kiezen ervoor om de rugzakken mee te geven.
20 kilometer alleen maar over bospaadje met veel klimmen en dalen en rotsen en heel veel boomwortels
Daar loop je ongeveer 2,5/3 kilometer per uur. We zijn dus heel wat uurtjes onderweg.

We komen de meest prachtige plekjes tegen. We nemen ook de tijd om te genieten van de natuur. Tijdens het lopen doet het weer gek. De ene keer regen en dan weer zon. Het bos na de regen is net een sprookjes bos. We komen langs verschillende bivak plekken. Bij een plekje gaan we even zitten. Wat is het daar mooi! Het bos ruikt ook zo lekker.

Even pauze bij huisje 33 die we tegen zijn gekomen

We lopen en lopen en lopen. Het wordt steeds zwaarder. Het is mooi maar ook erg vermoeiend. Rond een uur of 6 komen we bij de lunch post aan. En natuurlijk hebben wij wel zin in wat! Er worden wat eitjes gebakken en snel opgegeten.

Vlak naast de lunch post is een trappersbaan waar je over touwen moet klimmen en kruipen. Maar met blaren is dat toch niet fijn.Al 7 uur zijn we onderweg. En de voeten gaan niet zo snel meer.
De busjes kunnen niet tot het kampterrein komen. Daarom nemen we de laatste kilometer de tassen weer mee. Eerst de heuvel op en dan een super mooi uitzicht! Wat een prachtige plek om te slapen.
Aan 2 kanten is een meertje met grote hoge rotsen er on heen.

Laatste stapjes naar de overnachtingsplek

Nu snel de slaapplekken klaarmaken. Als we daarmee klaar zijn gaan we alvast aardappels en knol snijden. Ook maken we zelf köttbullar. Vooral de saus die we maken ruikt al super lekker. Er beetje proeven tussen door hmmmm. Dat ziet er al goed uit! Als alles gekookt is maken we van de knol en de aardappels een stampot. Wat heerlijk dat er een kok mee is op dit kamp! Elke dag zo lekker eten.

Knolstampot met köttbullar als avondeten


Ons eet ritme is wel wat gek geworden. De lunch post is meestal tussen 4 en 6 uur en het avond eten meestal tussen 22:00/00:00. Ook hebben we altijd een lunchpakket mee voor onderweg.
Na het eten gaan we snel slapen want het was een lange zware dag.

3 gedachten over “Stap voor stap

Voeg uw reactie toe

  1. Wij komen maandag terug van onze vakantie. Ik denk dat jullie die dag koken. Klinkt geweldig allemaal! Je gaat op scoutingkamp en wordt opgeleid tot kok. Die skills moet je onderhouden en wij zijn graag proefkonijjn! ? zorgen wij voor een passend, Brabants (triple) biertje!

    1. Weer een leuk verhaal! Prachtig die paarse gloed van de bloeiende heide. Lekker genieten van de Zweedse recepten en het gezelschap??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑