Heel Zweden bakt….

Drup drup drup… Vandaag worden we gewekt door de regen. Het beloofd geen goede dag te worden met het weer. Bij het ontbijt horen we wat we vandaag allemaal gaan doen. En dat beloofd wel super goed te worden! In de ochtend is er vrije tijd om hout te snijden, bijl te gooien en te vissen en vuur te maken. Ook zijn we er nu achter waar we de spullen van de ikea voor nodig hadden. Met Ikea producten kunnen we vuur maken.

Een kleine tutorial in het maken van vuur met IKEA producten

We gaan goed bezig met lepels maken uit hout. Die van Nienke is erg mooi geworden. Robin is er nog niet helemaal klaar mee en die van mij lijkt net het stook hout.

Lepel snijden in de ochtend

In de middag beginnen we met het kook programma. We gaan zo veel lekkere dingen maken!

Leuk om te weten, een van de leiding is altijd ook geweest. Eten zoals op dit kamp hebben we nog nooit eerst gehad. Alles is heerlijk.

Robin begint met een marinade voor de lam. En wij hebben ons de kaneel broodjes toegedeeld.
Even een lijstje met wat er vandaag gemaakt wordt:

 • Kanelbullar
 • Broodjes
 • Aardappelsalade met dille boter
 • Roomkaas
 • Zalm aan de plank gerookt met jeneverbessen
 • Zalm geroosterd boven het vuur.
 • Hasselback aardappelen
 • Ravioli met kaas saus
 • Pasta met tomatensaus
 • Ingemaakte zure bietjes.
 • Geroosterde groenten op houtskool
 • Meat on the bone.

De meat on the bone duurt het langst. Er wordt een soort oven gegraven en opgestookt. Daarna moet het 6 uur in de grond garen. De rest van de middag zijn we druk bezig met koken en bakken. Tussendoor gaan we nog bijwerpen en verder met de lepels. Robin kan goed bijlwerpen, maar leidingen Matthijs en Jop spannen de kroon.

Even een bijltje gooien tussen het koken door.

Het regent wel veel vandaag dus gelukkig konden we onder een zeiltje zitten.
De eerste kaneel broodjes zijn aan de onderkant zwart maar de rondes erna gaat het beter!

Verse kannelbullar uit de dutch oven

Tot nu toe is het een fijne dag. Tussen door proeven we wat dingen. Als het tijd is voor het eten komt alles op tafel. Dat wordt smullen! Het ruikt al heerlijk. We proeven van alles wat.
Na het eten rond een uur of 9 krijgen we te horen dat we over een half uur moeten vertrekken.

Tijd voor een avond dropping! Eigenlijk hebben we er weinig zin in. We hadden er niet op gerekend dat we nog zouden lopen vandaag , en dan ook nog in de regen! Vlak voordat we weg gaan stopt het met regenen. Maar de natuur is nog erg nat.

We worden is de busjes gezet en gaan rijden. Eerst rijden we het hele meer rond om wild life te spotten. De bus waar Nienke in zat heeft een eland gezien! Wij alleen een haas.

Het op de achterbank zitten op deze wegen in het donker na het eten is toch niet zo’n succes. Daarom is er een noodstop langs de weg… Maar daarna gaan we weer goed verder!

Bij een pad worden we afgezet en daar moeten we de weg maar vinden. Na zo’n kilometer lopen( wat erg lang duurt van het is veel steiging en klimmen) Komen we bij een roeiboot aan. Varen in het donker. Aan de overkant van het meer ligt ook een boot. Daar moeten we heen. Het is weer de bedoeling dat er aan bijde kanten weer boten liggen dus het is een heel heen en weer gevaar.

Het is weer een oranje route. Dat betekent veel klimmen en rotsen en ontzettend veel gladden stukken. Met zijn 3en zijn er in totaal 14 keer uitgegleden. Rond een uur of 1 komen we terug op het kampterrein. Daar halen er het lamsvlees uit de grond en eten het met een broodje op. Iedereen is moe dus lang blijven we niet bij het kampvuur zitten.

Morgen wordt het een lange dag. Dan staat er een tocht van 20 kilometer op het programma.

Een gedachte over “Heel Zweden bakt….

Voeg uw reactie toe

 1. Culinaire hoogstandjes en afzien. En dat allemaal binnen 24 uur. Een behoorlijk afwisselende, maar onvergetelijke vakantie lijkt mij. Nog een paar dagen en dan zit het er weer op. Volgend jaar weer? ? Groetjes van ons en geniet van de laatste dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑