Ter water, ter land, en op het snoeptapijt

Wakker worden door de geluiden. En dat terwijl er zo veel stilte is in Zweden. Geluiden van muggen water en vooral van andere mensen.
Ogen open en eerst even genieten van het uitzicht.

Lekker knus in onze hangmathut

We ruimen snel de spullen op. Nou Ja, snel is anders maar uiteindelijk zit alles in de tas. Tas op en gaan.

Voor we vetrekken krijgen we een stuk hout mee waar we later op de dag een lepel van moeten maken.

We lopen een klein stukje tot waar de busjes staan. Daar staan de ontbijt spullen. Bakje (erg sterke) koffie broodje smeren en nog even de met de route bezig. We mogen de kaart even zien en krijgen een paar minuten om een route schetst te maken.

Na een mooie maar zware wandeling van ongeveer 7 kilometer. Komen we bij een post aan bij een camping. In de camping oefenen we de uitspraak van de Zweedse producten. Ook krijgen er een twix. Erg lekker.

Nu is het tijd om te kanoën! We zijn onder weg onze route schetst verloren dus het navigeren is niet echt een succes.

Team 3

We lopen en kanoën in een groepje van 5 personen. Nienke, Cristel , Robin , Paul en Kees. Een 3 en een 2 persoon kano.

Voor we bij het water aankomen lopen we nog een stuk met de kano. Het kanoën is leuk en de omgeving is natuurlijk prachtig. Grote meren , uitgestrekte bossen en rust!

We meren aan bij een steiger voor lunch. We blijven er iets langer dan verwachten en Robin en Kees gaan nog even zwemmen. Als je dan toch in het water ligt kun je net zo goed even de haren wassen. Liggend op de steiger horen we het water en wat vogels en wat gelach van ons groepje. Het is een mooie dag.

Het is tijd om weer verder te varen. Robin kan goed meren lezen dus hij wordt hoofd kapitein.

Kapitein Robin aan t roer

We varen naar een punt waar we iets op moeten halen voor de route. Het is een magische plek. Eerst varen we langs een bever dam en hoe dichter we bij de kant komen hoe ondieper het wordt. Er liggen veel bomen in het water en ook een houten gezonken boot.

Dan is het tijd om verder te varen. We zien een ster op de kaart staan en gaan er van uit dat we daar moeten zijn. We kanoën 8 kilometer verkeerd. Dat is nogal wat…

Na heel wat extra uren komen we om 19;00 bij de lunch post aan. Daar zouden we de houten lepel maken maar we zijn zo laat dat we maar met het blok hout gaan eten vanavond.

Na ongeveer 1 km varen komen we bij de bivak aan. We hebben keuze om op het land of op een eilandje te slapen. We kiezen voor het vaste land met een mooi uitzicht. Alleen wel vlakbij een mierenhoop.

De hangmatten hangen aan de bomen en dat betekent dat het voor ons tijd is om eten te kopen. We krijgen de ingrediënten en het recept. Tussen door krijgen we wat tips voor de saus en uiteindelijk is het super lekker! De risotto met kip is goed gelukt!

Eten koken

De avond brengen we door rond het kampvuur. Het is wat kouder dan gister.
Het is een mooi moment, het geluid van het kampvuur, het water en het gepraat en ondertussen uitkijken over het meer waar de sterren boven stralen. Na wat drinken is het al weer laat. Tijd om te gaan slapen

We zijn het er wel over eens dat een wekker zetten niet bij vakantie hoort. Maar het moet toch .

Nog wat interessante dingen:

  • Elke ochtend je tas opnieuw inpakken is vermoeiend.
  • Robin heeft snoepjes mee die er uitzien en smaken als tapijt.
  • Nienke heeft een hangmat die koprollen kan. Niet erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑