We zijn in zweden

Godmorgon!

Vandaag staat er nog een reisdag op het programma. Deze wel iets korter dan de vorige. Wij hebben niet echt goed geslapen. We hopen nog wat slaap te kunnen pakken in het busje. Als we niet te druk zijn met om ons heen kijken natuurlijk. We worden wakker om 7 uur. Als Robin zijn ogen open doet krijgt hij gelijk een feesthoedje op. Dit vind hij toch niet zo leuk als verwacht. Gister zijn we in het donker aan gekomen waardoor we nu pas zien waar we echt geslapen hebben. Een mooi rood huisje met een nog mooier uitzicht!

Onze overnachtingsplek

Tijdens het ontbijt is er speciale aandacht voor de jarige. Er wordt gezongen en iedereen krijgt een ge3dprint fluitje. Een echt feest dus!

Nu is het echt tijd voor vertrek.
Of het eerst deel van de rit mooi was kan ik niet met zekerheid zeggen, maar de binnenkant van de ogen zijn donker. Dat ze bij de Mcdonalds in Zweden geen zoete aardappel patat hebben weet ik wel zeker. De hotwings waren ook niet echt hot. Hot is het zeker wel op de achterbank van de bus.

De Zweedse natuur is echt fantastisch. Dat is in een zin de hele dag samen gevat. Zweden is fantastisch en wij vinden het fantastisch. Een minder fantastisch ervaring is hoe hard de bestuurder door de heuvels en scherpe bochten rijdt. Maar via een mooie weg komen we bij tisselskog. Daar gaan we kijken bij hllristningar, of zoiets.

De rotstekeningen van tisselkog

Met een prachtig uitzicht kijken we naar oude rots tekeningen. Wat het betekent, geen idee maar het is wel mooi. We zitten nog even bij het meertje en dan is het tijd om verder te rijden. De verwachting is dat we nu naar de eindbestemming gaan maar niks is minder waar. We gaan railfietsen!! Wat een geweldige ervaring.

Railfietsen

Een railfiets is voor 2 personen. Een fiets en de ander zit op een houten bankje. We fietsen zo’n 24 kilometer langs geweldig mooie plekken. Deze ervaring is niet te beschrijven. Prachtig. We zien nog een beverburcht en hertjes. Onderweg is het wel belangrijk dat we goed opletten want langs de route liggen blokken die we morgen nodig hebben voor de route.

Na 3 uur fietsen staan de busjes weer op ons te wachten. Nog een half uurtje rijden en dan moeten we er toch echt weer aan geloven. Schoenen strikken, tassen op en gaan!

De eerste ervaring met heuveltje op heuveltje af. En als we er op moeten zijn ze ineens wel erg hoog. Na 5 kilometer komen we een bak tegen waar meel eieren en melk in zit. Die nemen we het laatste stuk mee naar het slaap locatie.
Het is dan ook geen verrassing dat we op de locatie pannekoeken gaan bakken. Lekker eten naar een lange dag. De overnachtingsplek is aan een meertje. Die zijn er genoeg in Zweden.

De perfecte bomen zoeken waar de hangmat kan hangen is toch moeilijker dan gedacht. En dat terwijl er ongeveer 1000 bomen staan. Als we eindelijk hangen zijn we ook erg moe . De lange reisdagen zijn ook vermoeiend geweest.

Nog even bij het vuur zitten en de route puzzel voor morgen alvast oplossen en dan is het echt tijd om te gaan slapen.

Een gedachte over “We zijn in zweden

Voeg uw reactie toe

  1. Vakantie is toch iets om bij te komen en uit te rusten? Als ik jullie belevenissen lees, gaat dat voor deze vakantie niet helemaal op. Hard werken en weinig rust, maar wel super leuke activiteiten staan garant voor een vakantie die jullie niet snel zullen vergeten. Je mag achteraf bepalen of dat overwegend positief of negatief is. 😀 ) Veilige reis verder! Als die bestuurder echt zo onverantwoord rijdt, neem je het stuur maar over! Snelheidsovertredingen zijn overigens erg duur in Sverige! https://www.anwb.nl/vakantie/zweden/informatie/verkeersboetes Misschien helpt dat ook! Neem aan dat jullie geen crowdfundingsactie op touw zetten voor hem/ haar. 😀
    hälsningar från oss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑