Hoera we gaan vandaag naar Zweden!

Het vertrekt loopt iets anders dan gepland. We verzamelen om 11 uur in Groningen in de plaats van 12 uur. Dat betekent een uurtje minder ochtend stress, of juist extra stress in een kortere tijd. 4 minuten voor vertrek nog snel naar de winkel voor wat drinken en dan kunnen we echt niks meer missen.

We zijn er klaar voor!!

In Groningen nog snel een koffie halen en dan kennis maken met de groep. Het is een gezellig groep en we stappen in de busjes. De eerst stop is bij de Ikea in Groningen. Het meest Zweedse wat je in Nederland kan vinden. We krijgen een boodschappen lijstje met Ikea producten en moeten die zoeken. En iets vinden in de Ikea kan best lastig zijn. De kaneel broodjes hadden we wel snel gevonden. Weer terug op de parkeerplaats van de ikea worden alle namen op wasknijpers geschreven. Door de wasknijpers wordt de busindeling voor de reis bepaald.

Eerste stop bij de het bekendste stukje Zweden…

Vledder wordt gesplitst maar we zien elkaar vast wel een keer terug! Wel jammer dat de lunch pakketjes in de andere bus zijn blijven liggen.

In de bus was er wel wat eenzijdige stroopwafelclipjes communicatie. En Nienke sloopt de hoofdsteun. De auto waar Robin in zat werd gecontroleerd door de douane. Dat komt vast omdat ze er allemaal zo eng uitzien. Bij een tankstation wordt er wat gewisseld in de bussen en Vledder zit weer samen achterin in een busje, waar weinig ramen open kunnen en het erg warm is.

Ijsje voor onderweg

In de bus wordt er een muziek quiz gehouden met alleen oude muziek. Als je niks kent is er niet zo veel aan. Gelukkig is de rest van de rit wel gezellig! Dat is ook wel nodig met deze lange zit.

Rond half 8 is het tijd voor de eetstop. Bradwust en patat! En volgens Nienke gaan we nu met bradwust in de pens over de grens. Op naar Denemarken. Over iets minder dan 5 uur verwachten we op de overnachtings plaats aan te komen.

Rijdend door de Deense heuvels genieten we van de mooie zonsondergang. En ook als de zon onder is valt er nog genoeg moois te zien. De Zweedse steden op de borden maken ons al erg enthousiast.

Net voor de grens van Zweden springt de datum naar 3 augustus. En dat betekent feest!! Robin is vandaag jarig. We zijn nog aan het rijden dus de feestartikelen zijn onbereikbaar. Wel kunnen we liedjes zingen en hem feliciteren. Iedereen in de bus is wat moe dus het echt feest bewaren we tot de volgende dag.

Uiteindelijk komen we aan bij een mooi Zweeds huisje. We slapen met alle deelnemers op een wat erg harde houten vloer. Nu nog proberen te slapen

Doel van de dag: zonder file in Zweden aankomen. Update: niet gelukt

3 gedachten over “Hoera we gaan vandaag naar Zweden!

Voeg uw reactie toe

  1. Robin, allereerst natuurlijkvan harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij zingen ook even voor jou: https://youtu.be/xiV4dkoNWrc. Leuk om het ook een keer in Zweden te vieren. Verder…Super leuk om virtueel met jullie mee te reizen. Je schrijft leuk Cristel en het scheelt een hoop dezelfde appjes tikken. Dan houd je ook tijd over om te doen waarvoor je in Zweden bent. ‘Met bratwurst in de pens over de grens’, dat is echt een Nienke uitspraak. We horen het haar zeggen! ? Tot slot, heel veel plezier met z’n allen. We lezen graag het vervolg. Hilsen Gijs en Rianne

  2. Van harte gefeliciteerd Robin ? Wat een leuke manier om jullie zo te volgen. We hebben dit eerste verhaal met plezier gelezen. Fijne reis, groetjes van ons allemaal

  3. Dat ziet en spannend uit. En Robin . Nog van harte gefeliciteerd. Ik kijk graag mee waar jullie nu weer terecht komen.
    Veel plezier
    Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑